Pas top dry

Kategória:

Leírás

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET
Termék:

Új és régi házak fedővakolataként
Színes homlokzatok kialakítására valamint hőszigetelő rendszerek külső rétegeként, habarcsos és KPS vakolatrendszerek fedővakolataként, valamint belső felületképzésekre.
KPS rendszerek fedővakolataként:
weber 141 KPS alapvakolat, weber 605 KPS simítóvakolat
Kültérben, beltérben egyaránt
TULAJDONSÁGOK
Öntisztuló – Láthatóan alga és szennyeződésmentes
Kiváló páraáteresztő képesség
Környezetbarát
Az első vékonyvakolat a nemesvakolatok tulajdonságaival
Mosható
Időjárásálló
Mechanikailag magasan terhelhető

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ
1.) A simított vagy glettelt, alapozott alapfelület legyen szilárd, száraz, teherbíró, mozgás- és zsugorodásmentes, homogén, szennyeződésmentes. Felújításnál a felületről el kell távolítanunk minden laza, könnyen eltávolítható vakolatrészt, festékmaradékot, szennyeződést. A gondosan megtisztított felületet szerkezetben és keménységben a régi helyzet szerint kell visszaállítanunk. Egyenlőtlenül szívó alapvakolatokat weber H707 mélyalapozó vakolatmegerősítővel kell előkezelni, majd száradni hagyni.

2.) A vékonyvakolatnak sima alapfelület szükséges, ha kell az alapvakolatra simítóvakolatot használjunk. Az alapot a vakolat felhordása előtt legalább egy nappal weber.therm primer (G700) vékonyvakolat alapozóval egyszer, telítettségig kenjük át. Az esetleg besűrűsödött alapozó max. 5%-ig vízzel hígítható.

3.) Felhasználás előtt több vödör tartalmát keverjük egyszerre össze (egy homlokzatra való mennyiséget lehetőleg egyszerre). A termék +5oC alatti felületi és környezet hőmérsékletnél nem alkalmazható, +25oC felett a felhordás nem javasolt.

4.) A felhordást 1-1,5-szeres szemcsevastagságban rozsdamentes glettvassal végezzük. A felhordást követően azonnal műanyag simítóval vagy polisztirol dörzsölővel, körkörösen vagy egy irányban dörzsölve alakítsuk ki a kívánt struktúrát. A végleges struktúrát alapvetően meghatározza az alkalmazott rétegvastagság és a dörzsölés módja. A finomszemcsés vékonyvakolat esetében a túl vékony felhordás következtében a szemcsék meggördülhetnek, csíkokat húzva maguk után.

5.) Az egymás melletti színes vakolatok egy napi időeltolással készülhetnek. Megszáradásig a vékonyvakolatot óvni kell a kedvezőtlen időjárási hatásoktól (eső, szél, fagy, közvetlen napsugárzás, köd, stb.).

TECHNIKAI ADATOK
Max. szemcsenagyság:
– finomszemcsés: kb. 1,5 mm

Tapadószilárdság: > 0,8 N/mm2
Relatív páradiffúziós ellenállás: µ kb. 40

Műszaki specifikációk: MSZ EN 15824 (Szerves kötőanyagokat tartalmazó kültéri és beltéri vakolatok)

ANYAGIGÉNY
(alapfelülettől függően)
finomszemcsés: 2,6 kg/m2

KISZERELÉS
30 kg-os műanyag vödörben
480 kg/raklap

TERMÉKKÓD
R 990 finomszemcsés

TÁROLÁS
A gyártás dátumától számítva 6 hónapig, eredeti csomagolásban, fagytól és magas hőmérséklettől védve.