Poli-Farbe Inntaler beltéri latex, selyemfényű

Leírás

Magas fehérségű, kitűnő fedőképességű, oldószer-, ammónia-, formaldehid-,lágyítószer- és szagmentes termék. Bevonata mosás- és súrolásálló, lég- és páraáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja.

Alkalmazási terület:

Használata nagy igénybevételnek kitett felületekre (konyhák, folyosók, lépcsőházak, gyerekszobák, irodák, szállodák, éttermek, egészségügyi intézményekstb.), valamint üvegszövet és nehéz tapétára. Poli-Farbe színezőpasztávalmax. 3%-ban színezhető.

Műszaki jellemzők:

Felhordás: szórással, finom hengerrel
Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
Hígítás: legfeljebb 10% vízzel, a felhordás módjától függően
Kiadósság: 8-10 m?/l (1 rétegben, sima felületen)
Üvegszövet tapéták esetében:
Finoman strukturáltak: 110-130 g/nm egy rétegben
Közepes struktúrájúak: 130-150 g/nm egy rétgeben
Durva struktúrájúak: 150-160 g/nm egy rétegben
Teljes száradás: 24 óra (20°C-on)
Átfesthetőség: 6 óra (20°C-on)
Választék: 5 és 10 literes műanyag vödörben
A festendő felület megfelelő szilárdságú, száraz, portól, olajtól és zsírtól mentes legyen. A leváló régi bevonatot kaparással, csiszolással távolítsuk el, gletteléssel javítsuk ki, majd kezeljük Polifarbe Inttaler diszperziós mélyalapozóval. A még festetlen mész-, mészcement vakolatot fa simítóval dörzsöljük át, portalanítsuk,majd vonjuk be mélyalapozóval. Gipszkarton felületre a szívóképesség csökkentése érdekében alkalmazzunk mélyalapozót. Diszperziós festékkel bevont, ép felületet nem szükséges alapozni. A megfelelően előkészített falfelületre az alaposan felkevert festéket vigyük fel 1-2 rétegben. A felhordás módjától függően a festéket az 1.rétegnél max 10%-ban,a 2. rétegnél max. 5%-banvízzel hígíthatjuk. A helyiség levegő és falfelületének hőmérsékletétől függően a két réteg felhordása között 4-6 óra száradási időt biztosítsunk. Sima glettelt felületre egy réteg is elegendő lehet. Ebben az esetben a festéket hígítás nélkül, finom hengerrel, jóleldolgozva hordjuk fel. Sötétebb árnyalatoknál mindig két réteg szükséges. A tapéta festhetőségét próbafestéssel határozzuk meg. A festék ekkor max. 5% vízzel hígítható. A tapéta tiszta,portól és ragasztóanyagtól mentes legyen. Két réteg felfestése között legalább 6 óra száradási időt biztosítsunk.

Üvegszövet tapétára való felhasználás:

1. A felület előkészítése. 2. AZ üvegszövet tapéta felragasztása. 3. Az első réteg festése 4-5% vízzel hígítva. 4. A második réteg festése hígítás nélkül. A szükséges festékmennyiség nagyban függ a felület egyenetlenségeitől és struktútájától. Finom struktúránál:110-130g/m2/réteg; Közepes struktúránál 13-150g/M2/réteg; Durvastruktúránál:150-160g/m2/réteg. A rétegek felhordása között a fal és a levegő hőmérsékletétől függően 5-6 óra száradási időt biztosítsunk. A festést +5C°feletti fal és levegő hőmérséklet mellett végezzük. A festést követően az eszközöket bő vízzel azonnal mossuk el. Felhordás:szórással,finom hengerrel (rövidszőrű,velúr)