Poli-Farbe Inntaler szilikát homlokzatfesték

Leírás

A Poli-Farbe Inntaler szilikát homlokzatfesték műemlék épületek kültéri festésére is alkalmas, magas minőségű, szilikát (vízüveg) alapú homlokzatfesték. Lég- és páraáteresztő képessége kiemelkedő, természetes átszellőzést biztosít. Bevonata matt, színtartó, rugalmas, kiváló időjárás-állóságú, az alaphoz kiválóan tapad, így a diszperziós és a hagyományos szilikátfestékek tulajdonságait egyesíti.

Felhordás: ecsettel, hengerrel
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Kiadósság: 2-2,5 m²/l két rétegben, a felület minőségétől függően
Hígítás: legfeljebb 5% vízzel
Kötési idő (20°C-on): 12 óra
Átfesthetőség (20°C-on): 12 óra

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Épülethomlokzatok, egyéb kül- és beltéri falfelületek vagy már korábban szilikátfestékkel, illetve mésszel festett falfelületek bevonására használható. Gipsz- és korábban diszperziós festékkel festett felületeken ne alkalmazzuk! A Poli-Farbe Inntaler szilikát homlokzatfesték kizárólag gyári színezéssel rendelhető. Egyedi szín esetén érdeklődjön előzetesen vevőszolgálatunknál.

FELHASZNÁLÁS
Az alapfelületnek szilárdnak, tisztának, száraznak, portól és olajtól mentesnek kell lennie. A régi felületekről a táskásodó, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani. Új vakolatok festésénél, valamint az előkészített régi vakolatok megerősítésére javasoljuk a Poli-Farbe Inntaler szilikát mélyalapozó használatát. Az alapozott felületre minimum 12 óra kötési idő után hordható fel a Poli-Farbe Inntaler szilikát homlokzatfesték, amelyet felhasználás előtt gondosan fel kell keverni. A festék felhordása ecseteléssel, hengerezéssel történhet 2-3 rétegben. Az egybefüggő felületeket minél gyorsabban, megszakítás nélkül célszerű festeni, a szomszédos munkafelületek határvonalát jól eldolgozva. A rétegek felhordása között biztosítsuk a megfelelő (kb.: 12 óra) kötési időt. Festeni +10 °C és +25 °C közötti levegő- és falhőmérséklet mellett lehet. Tűző napon, esőben, illetve erősen párás vagy szeles időben kerüljük a festék felhordását, mert az egyenetlen száradás miatt foltosodás jelentkezhet. Az egyenletes színkifejlődés érdekében a teljes kötési idő alatt megfelelő módon (pl.: Raschel-hálóval) védjük a homlokzatfestéket. Az elcsöppent festéket azonnal bő vízzel le kell mosni. A termék a gyártástól számított három nap érési idő után használható. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A festésre nem kerülő, mázolt, üveg- és egyéb felületeket a terméktől letakarással védeni kell.

ÖSSZETÉTEL
Vízüveg, kötőanyag, pigment, márványőrlemény, festékadditív, víz.

BIZTONSÁGI ADATOK
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY
Nem tűzveszélyes.

TÁROLÁS
5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!

MINŐSÉGÉT MEGŐRZI
Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 12 hónapig.

SZAKVÉLEMÉNY
Szakvéleményszám: A-23/2010 ÉMI.

VOC
EU limit value for this product (A/c): 40 g/l (2010). This product contains max. 30 g/l VOC.
EU-határérték erre a termékre (A/c): 40 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 30 g/l VOC-t tartalmaz.