Poli-Farbe színezőfesték

Leírás

A Poli-Farbe színezőfesték erőteljes színe miatt kiválóan alkalmas diszperziós homlokzati és beltéri falfestékek színezésére. Önmagában intenzív színhatású falbevonatok készítéséhez, díszítő festésekhez ajánljuk. Színezésre korlátlan mennyiségben használható, de már 10%-ban erős színhatást eredményez. A különböző színek egymással is keverhetők.
Mészfestékek színezéséhez legfeljebb 3%-ban, míg a kültéri falfestékek színezéséhez korlátlan mennyiségben a következő színezőfestékek használhatók: okker, vörös, zöld, kék, barna és fekete.

Felhordás: ecsettel, hengerrel
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Kiadósság: 7-8 m2/l két rétegben
Hígítás: igény szerint vízzel
Száradási idő 20 °C-on: 2 óra
Átfesthetőség 20 °C-on: 3-4 óra

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Erőteljes színe miatt diszperziós homlokzati és beltéri falfestékek színezésére kiválóan alkalmas. Színezésre korlátlan mennyiségben használható, de már 10%-ban nagyon erős színhatást eredményez. Önmagában intenzív színhatású falbevonatok készítéséhez, díszítő festésekhez használható. A különböző színek egymással keverhetők. Ajánlott az összes felhasználásra szánt festéket egyszerre beszínezni.
Mészfestékek színezéséhez legfeljebb 3%-ban, míg a kültéri falfestékek színezéséhez korlátlan mennyiségben a következő színezőfestékek használhatóak: okker, vörös, zöld, kék, barna és fekete.

FELHASZNÁLÁS
Színezés: a Poli-Farbe színezőfestéket felhasználás előtt alaposan rázzuk fel, majd a színezni kívánt festék kis mennyiségével keverjük el. Ezt a keveréket adjuk hozzá az összes színezni kívánt festékmennyiséghez, és jól homogenizáljuk. Célszerű próbafestést végezni kis felületen, mert a kikevert szín száradás után ellenőrizhető. Mészfesték színezésekor a legfeljeb 3%-nyi színezőfestéket 3-4-szeres mennyiségű vízzel fel kell hígítani, majd beleeverni a színezendő mészfestékbe. Ajánlott az összes felhasználásra szánt festéket egyszerre beszínezni, és a bekeverés után, tárolás nélkül felhasználni.
Díszítő festés: a festendő felület tiszta, száraz, pormentes és megfelelő szilárdságú legyen. A még festetlen, erősen szívó felületeket poli-Farbe diszperziós alapozóval kell kezelni, majd 2-3 réteg Poli-Farbe színezőfestékkel átfesteni.

ÖSSZETÉTEL
Műanyag diszperzió, pigment, töltőanyag, víz, festékadditív.

BIZTONSÁGI ADATOK
EUH208 5-klór-2-metil-4-izotiazolin-3-on [EINECS szám: 247-500-7] 2-metil-4-izotiazolin-3-on [EINECS szám: 220-239-6] (3:1) keveréket tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.
P102 Gyermekektől elzárva tartandó.
P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel.
A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.
A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést!

TŰZVESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY
Nem tűzveszélyes.

TÁROLÁS
5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!

MINŐSÉGÉT MEGŐRZI
Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.

VOC
EU limit value for this product (A/c): 40 g/l (2010). This product contains max. 30 g/l VOC.
EU-határérték erre a termékre (A/c): 40 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 30 g/l VOC-t tartalmaz.