Weber Brick

Kategória:

Leírás

Feldolgozásra kész, por alakú, cementkötésű szárazhabarcs dísztéglák, klinkertéglák falazásához és fugázásához, továbbá klinkerlapkák fugázásához 10 féle színben.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET
Minden típusú dísztéglához
Falazáshoz és fugázáshoz egyaránt
Beltérben
Kültérben
Függőleges felületekre
TULAJDONSÁGOK
15 féle színben (szürke, fehér, vörös, sárga, bézs, antracit, homok, terracotta, drapp, sötétszürke, világos homok, dolomit, szürkésbézs, kávébarna, bazalt)
Gyors és könnyű feldolgozhatóság
Folt- és repedésmentesen szárad
Víztaszító hatású
Időjárásálló és fagyálló

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ
1.) A falazás megkezdése előtt tisztítsuk meg a fogadószerkezet illetve győződjünk meg annak stabilitásáról. A munkafolyamaton kívül eső felületeket gondosan takarjuk le, mert utólag maradéktalanul nem tisztíthatók meg.

2.) A termék +5 °C alatti aljzat- és léghőmérsékletnél nem alkalmazható, +25 °C felett a felhordás nem javasolt. Keveréskor minden 1 kg szárazanyagot kb. 2,2 dl vízzel csomómentes, homogén, könnyen kenhető masszává keverjünk össze. A bekevert anyagot kb. 5 perces pihentetés után ismét keverjük át. A keverést célszerű vödörben közepes fordulatszámú fúrógépbe erősített keverőszárral végezni. A bekevert habarcsot, a hőmérsékleti viszonyoktól függően, 1-3 órán belül fel kell használni. A habarcshoz vízen kívül egyéb anyagot hozzákeverni tilos. Szennyeződött anyagot újrafelhasználni tilos!

3.) A falazást az általános falazási szabályok betartásával kell végezni. Szükség esetén a fugákba horganyzott acélhuzalt kell tenni a merevítés végett. A merevítő huzal nem érhet a dísztéglához. Egyenletes fugaháló kialakításához célszerű műanyag fugakeresztet használni.

4.) A fugákat a habarccsal telítettségig ki kell tölteni, majd meghúzás után (fél képlékeny állapot) fugázóvassal kihúzni, illetve simítani.

5.) Utólagos fugázás esetén, a fugákat mélyen kaparjuk ki, és vízzel portalanítsuk. A portalanított fugahézagokat a habarccsal ki kell tölteni, majd meghúzás után az előzőekben leírtak szerint fugázóvassal kihúzni, illetve simítani.

6.) A dísztégla habarcstól beszennyeződött felületét a habarcs félszáraz állapotában kell megtisztítanunk a körülményektől függően gyökérkefével, spaklival illetve ronggyal. A felhordott anyagot 24 órán belül nem érheti fagy. A szerszámokat, edényeket használat után, azonnal vízzel meg kell tisztítani. Ugyanígy kell eljárni az esetlegesen szennyeződött felületekkel is.

TECHNIKAI ADATOK
(+23 °C-on, 50%-os relatív páratartalom mellett)
Keverővíz-szükséglet: kb. 0,22 liter víz 1 kg poranyaghoz
Fazékidő: 1-3 óra
Pihentetési idő: 5 perc
Járhatóság: kb. 24 óra
Nyomószilárdság (28 nap után) 8,1 N/mm2
Hajlítószilárdság (28 nap után) 3,2 N/mm2
Tapadószilárdság (28 nap után) 0,22 N/mm2
Páradiffúziós ellenállás: μ 16,18
Max. szemcseméret: 1,0 mm
Kloridion tartalom: kloridmentes

JÓ TUDNI !
Figyelem! Az dísztégla falazat merevítéséhez 4 mm-es horganyzott acélhuzalt használjunk a korróziós foltok elkerülése végett, ill. vegyük figyelembe a téglagyártók mindenkori előírásait. Foltosodásra érzékeny lapok, ill. téglák esetén fugázási próba végzése szükséges.

ANYAGIGÉNY
falazás/fugázás: kb. 45-55 kg/m2

fugázás: kb. 3,5-7 kg/m2

(A tégla ill. a lapka méretének valamint a fuga szélességének függvényében változhat.)

KISZERELÉS
25 kg-os papírzsák 1050 kg/raklap

TERMÉKKÓD
P758Axx – xx: a termék színkódja

00 szürke
01 fehér
02 vörös
03 sárga
04 bézs
05 antracit
06 homok
07 terracotta
08 drapp
09 sötétszürke
10 világos homok
11 dolomit
12 szürkésbézs
13 kávébarna
14 bazalt

TÁROLÁS
1 évig, cementhez hasonló körülmények között, eredeti csomagolásban, a gyártás dátumától számítva.

VESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY
Egészségre nem ártalmas. A termék éghetetlen. Cementtartalmú termék, nedvességgel erősen alkalikusan reagál, ezért használata során a szemet és a bőrt védeni kell. Bőrfelületre, ruhára kerülő anyagot azonnal bő vízzel lemosva el kell távolítani. Ha szembe kerül, vízzel alaposan öblítsék ki és forduljanak orvoshoz. Minden további információ a Biztonsági adatlapon.