Weber Estrich

Kategória:

Leírás

Por alakú, esztrichbeton aljzatkiegyenlítő. Felhasználáskor csak vízzel kell összekeverni. Az MSZ EN 13813 szabvány szerinti besorolása: CT-C20-F4

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET
Esztrichként felhasználható:

Padlóra
Beltérben és kültérben
Padlófűtés esetén
Elektromos fűtésnél
Tapadóeszrichként cement kötésű felületre
Csúsztatott esztrichként elválasztó rétegekre
Úsztatott esztrichként nyírószilárd hangszigetelő lapra
TULAJDONSÁGOK
Fagyálló
Profi minőségű
Nagy mechanikai szilárdság
Repedésmentesen szilárdul
Könnyen bedolgozható
Kültérre, beltérre és padlófűtésre is alkalmazható ZE20-as minőségű
Betonkeverővel és esztrichmixerrel is feldolgozható

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ
1.) Tapadóesztrichként: Az aljzat legyen száraz, szilárd, mozgás- és zsugorodásmentes, valamint mentes az elválasztó rétegtől (por, olaj, zsír stb.). A laza felületi részeket előzetesen el kell távolítani. Az alapfelület nedvszívó képességének kiegyenlítésére, valamint a tapadás fokozására minden esetben a weber. niv primer alapozó alkalmazása szükséges. Az aljzatkiegyenlítés megkezdése előtt minden esetben várjuk meg míg az alapozó tapintásszárazzá válik. A munkafolyamaton kívül eső felületeket gondosan takarjuk le, mert utólag maradéktalanul nem tisztíthatók meg.

2.) A termék +5 °C alatti aljzat- és léghőmérsékletnél nem alkalmazható, +25 °C felett a felhordás nem javasolt. Keveréskor minden 1 kg szárazanyagot kb. 0,8-1,0 dl vízzel csomómentes masszává keverjünk össze.

3.) Betonkeverővel vagy esztrichmixerrel megkevert anyagot a födémszerkezetre, vagy úsztatóréteg készítése esetén a nyírószilárd hőszigetelő lapra fektetet PE fóliára egyszerűen kiöntjük, majd lapát segítségével durván elegyengetjük.

4.) Glettvas segítségével beállítjuk a szintmagasságot, majd a vezető sorokat a helység méretének függvényében kb. 1-2 méteres hosszban meghúzzuk. Magasságát vízmérték segítségével folyamatosan ellenőrizzük. A vezetősorok közti részt szintén vízmérték segítségével egyenletesen simára húzzuk.

5.) A végleges felület utókezelést igényel, gyors száradás esetén takarással, locsolással óvjuk. A kiterített anyag kötésideje/járhatósága kb. 24 óra centiméterenként. A burkolhatóság feltétele a cementkötések vége, valamint az aljzatkiegyenlítô maradéknedvességének eltávozása.

6.) A felhordott anyagot 24 órán belül nem érheti fagy. A szerszámokat, edényeket használat után, azonnal vízzel meg kell tisztítani. Ugyanígy kell eljárni az esetlegesen szennyeződött felületekkel is.

TECHNIKAI ADATOK
(+23 °C-on, 50%-os relatív páratartalom mellett)
Keverővíz-szükséglet: kb. 0,08-0,10 liter víz 1 kg poranyaghoz
Pihentetési idő: max. 10 perc
Tűzvédelmi osztály: A1
Nyomószilárdság (28 nap): C20
Hajlítószilárdság (28 nap): F4
Kötésidő/járhatóság: 24 óra/cm
Max. szemcsenagyság: 4 mm
Rétegvastagság: 40-80 mm
GIS kód ZP1 kromátszegény, cementtartalmú
Veszélyességi osztály
Egészségre nem ártalmas. A termék éghetetlen. Cementtartalmú termék, nedvességgel erősen alkalikusan reagál, ezért használata során a szemet és a bőrt védeni kell. Bőrfelületre, ruhára kerülô anyagot azonnal bő vízzel lemosva el kell távolítani. Ha szembe kerül, vízzel alaposan öblítsék ki és forduljanak orvoshoz. Minden további információ a Biztonsági adatlapon.

ANYAGIGÉNY
1,9 kg/m2/mm

KISZERELÉS
25 kg-os és 40 kg-os papírzsákban
1200 kg/raklap

TERMÉKKÓD
900P25 25 kg-os zsák esetén

900P 40 kg-os zsák esetén

TÁROLÁS
1 évig, cementhez hasonló körülmények között, eredeti csomagolásban, a gyártás dátumától számítva.

JÓ TUDNI !
Figyelem! Felhordás után óvja a huzattól és a gyors száradástól! Esetleges utókezelést igényel!