Weber Niv Profi

Kategória:

Leírás

Por alakú, önterülő aljzatkiegyenlítő, burkolataljzatok megfelelő kiegyenlítésére, ragasztott padlóburkolatok alá. Felhasználáskor csak vízzel kell összekeverni. Az MSZ EN 13813 szabvány szerinti besorolása: CT-C30-F6-B1,0

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET
Aljzatkiegyenlítőként felhasználható:

Padlóra
Beltérben
Padlófűtés esetén
Elektromos fűtésnél
Minden típusú hidegburkolat alá
Ragasztott melegburkolatok alá (parketta, pvc, linóleum, gumi, stb.)
Szőnyegpadló alá
Nem ragasztott melegburkolatok alá (szalagparketta)
TULAJDONSÁGOK
Fagyálló
Profi minőségű
Nagy mechanikai szilárdság
Repedésmentesen szilárdul
Könnyen bedolgozható
Beltérre és padlófűtésre is alkalmazható
Aljzathoz megbízhatóan tapad
Kiválóan önterülő

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ
1.) Az aljzat legyen száraz, szilárd, mozgás- és zsugorodásmentes, valamint mentes az elválasztó rétegtől (por, olaj, zsír stb.). A laza felületi részeket előzetesen el kell távolítani.

2.) Az alapfelület nedvszívó képességének kiegyenlítésére, valamint a tapadás fokozására minden esetben a weber. niv primer alapozó alkalmazása szükséges. Az aljzatkiegyenlítés megkezdése előtt minden esetben várjuk meg míg az alapozó tapintásszárazzá válik. A munkafolyamaton kívül eső felületeket gondosan takarjuk le, mert utólag maradéktalanul nem tisztíthatók meg.

3.) A termék +5 °C alatti aljzat- és léghőmérsékletnél nem alkalmazható, +25 °C felett a felhordás nem javasolt. Keveréskor minden 1 kg szárazanyagot kb. 2 dl vízzel homogén, csomómentes, hígfolyós masszává keverjünk össze.

4.) A keverést célszerű fúrógépbe erősített keverőszárral, vagy keverőgéppel végezni előbb lassú, majd magasabb fordulaton 2-3 percig, ezután felhasználható. A megkevert anyag felhasználhatósági ideje minimum 20 perc a bekeverés után.

5.) Az aljzatkiegyenlítőt az aljzatra egyszerűen kiöntjük, és glettvassal vagy simítóval széthúzzuk. Egy munkamenetben max. 15 mm-es rétegvastagságban hordható fel. Ennél nagyobb rétegvastagságot csak úgy lehet képezni, ha további rétegeket hordunk fel, az előző réteg megfelelő szilárdsága után.

6.) Az anyagban maradt légbuborékokat speciális tüskés hengerrel vagy tüskés seprűvel távolítjuk el. A tüskés henger használatával az anyag terülését és egyenletességét is segíthetjük.

7.) A kiterített anyag kötésideje/járhatósága kb. 24 óra centiméterenként. A burkolhatóság feltétele a cementkötések vége, valamint az aljzatkiegyenlítő maradék nedvességének eltávozása.

8.) A felhordott anyagot 24 órán belül nem érheti fagy. A szerszámokat, edényeket használat után, azonnal vízzel meg kell tisztítani. Ugyanígy kell eljárni az esetlegesen szennyeződött felületekkel is.

TECHNIKAI ADATOK
(+23 °C-on, 50%-os relatív páratartalom mellett)
Keverővíz-szükséglet: kb. 0,2 liter víz 1 kg poranyaghoz
Pihentetési idő: max. 10 perc
Tűzvédelmi osztály: A1
Nyomószilárdság (28 nap): C30
Hajlítószilárdság (28 nap): F6
Tapadószilárdság (28 nap): B1,0
Kötésidő/járhatóság: 24 óra/cm
Max. szemcsenagyság: 4 mm
Rétegvastagság: 3-15 mm

ANYAGIGÉNY
1,5 kg/m2/mm